Wat is hypnotherapie?

Wat is hypnotherapie?

Misschien heeft u wel eens gehoord van hypnotherapie maar het kan ook zijn dat het je niks zegt. In het kort is het een soort van behandeling die je een een lichte trance brengt. Op deze manier is het mogelijk om in contact te komen met je onderbewustzijn. Je doet dit samen met een therapeut die de hele tijd tegenover je zit. 

 

Wat is het nu van deze therapie? 

In het algemeen wordt hypnotherapie gebruikt en aangeboden voor veel verschillende klachten. Zo kan je er terecht voor bijvoorbeeld een bepaald gedrag of gewoontes af te leren zoals roken. Ook wordt er aangeraden om het te gebruiken als je veel stress ervaart en het je niet meer lukt om de juiste keuzes te maken. Via de therapie achterhalen ze vaak de reden dat je bijvoorbeeld stress ervaart en kan je samen er naar toe werken dat te verminderen. Dit kan ook ingezet worden voor traumaverwerking of E.M.D.R. Soms werkt een therapeut samen met ander medisch personeel zoals een kinderarts of een voedingsspecialist. 

 

Prikkelbare darmen

Als je last hebt van prikkelbare darmen niks lijkt te helpen dan is hypnotherapie misschien wel iets voor jou! Alhoewel het niet heel bekend is rondom darmklachten zijn er veel positieve ervaring mee en wordt het de laatste jaren steeds vaker aanbevolen als de meest effectieve behandelmethode. Omdat prikkelbare darmen heel veel oorzaken kunnen hebben is het vaak lastig om te zeggen waar het aan ligt. Het kan bijvoorbeeld liggen aan een gebrek aan vezels, beweging of vocht. Wat de oorzaak ook is met deze  therapie methode claimen ze erachter te komen wat de oorzaak is en door de behandelingen dat je met de klachten kan leven. 

 

Werkt het nou echt? 

Er zijn online veel reviews en ervaringen te vinden over deze vorm van therapie. Ook op sites zoals https://www.hypnotherapie-breda.nl/ worden veel positieve ervaringen gedeeld en claimen klanten na hun 2e sessie al minder stress te hebben. Omdat het wordt gezien als een alternatieve geneeswijzen is het vaak niet duidelijk of het echt bewezen is te werken en of de therapeuten een medische achtergrond hebben of opleidingen gedaan hebben. Daarom wordt er aangeraden zelf je onderzoek te doen en te kijken of dit wat voor jou is. 

 

Ook verschilt het per verzekeraar of deze vorm van therapie wordt vergoed als je een aanvullende basisverzekering heeft afgesloten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *